Boekentips

Als kind hield ik heel erg van lezen, maar naar mate ik ouder werd ben ik dit steeds minder gaan doen. In al mijn jaren werkervaring in loondienst heb ik nooit een boek gelezen. Ik had zelfs een overtuiging gecreëerd dat boeken lezen niets voor mij was. Ik luisterde liever naar een boek of naar een podcast om nieuwe dingen te leren.

Maar vele succesvolle ondernemers hebben ook veel boeken gelezen, dus ik wilde het toch een kans geven. Ik heb een cursus ‘speed reading’ gevolgd van een Amerikaanse ondernemer. “Leaders are readers”, zei hij altijd. Ik ben nog altijd niet een ‘speed reader’, maar in de cursus heb ik eigenlijk opnieuw leren lezen en dat was echt heel fijn. Ik luisterde veel audio boeken in de auto en doordat ik dan twee dingen tegelijkertijd deed was ik er nooit met de volle aandacht bij.

Ik koos ervoor echt weer fysieke boeken te lezen en als je met een fysiek boek gaat zitten neem je er ook echt de tijd voor, je kunt dan niet ondertussen iets anders doen. Ik vind het ook erg fijn om stukken te onderstrepen of te highlighten om dan eventueel later weer terug te lezen. Inmiddels heb ik vooral op het gebied van (money) mindset, persoonlijke ontwikkeling, productiviteit en ondernemerschap veel gelezen en er heel veel van geleerd. Het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en daarom heb ik deze pagina op mijn website aangemaakt. Ik wil mijn boekentips namelijk graag met je delen, hieronder vind je een overzicht van een aantal boeken. Deze zullen af en toe ook aangevuld worden.

Mocht je een boek willen kopen, kun je ‘m direct via de link bij Bol.com bestellen die ik erbij heb gezet. De link is een affiliate link. Dit betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang voor het doorlinken naar de website van Bol.com. Jij betaalt hier niets extra voor.

MINDSET & PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Auteur: Stephen Covey

De Engelse titel van dit boek is ‘7 habits of highly effective people’. Ik vond dit in de vertaling van de titel niet echt terugkomen en dacht voordat ik het boek las dat het vooral om leiderschap in het bedrijfsleven ging. Niets is minder waar en ik heb ontzettend veel over persoonlijk leiderschap geleerd uit dit boek.

Stephen Covey leert je hoe je de kwaliteit van je werkende leven, privéleven en gezinsleven kunt verbeteren en in het dagelijks leven kunt toepassen. Paradigma’s hebben hierbij een enorme invloed; ze zijn de lens waardoor we naar de wereld kijken.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

Je ongekende vermogens

Auteur: Tony Robbins

In dit boek leer je op een heldere wijze wat Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is en wat het voor je kan doen. Ik las dit boek in het voorjaar van 2020 en heb daarmee de basis van NLP geleerd. Ik ben daarna nog de NLP opleiding gaan doen bij Het NLP Instituut en kon daarmee alle technieken in de praktijk leren. Wat heeft die opleiding mij veel gebracht; het heeft mij inzichten gegeven en keuzes doen maken waardoor ik nu volledig voor mijn bedrijf ben gegaan waarin ik vrouwen met een tweede, derde of zelfs vierde onvervulde kinderwens help aan een krachtige mindset en meer (zelf)vertrouwen.

NLP is zelfbewust denken voor een excellent leven. In dit boek leert Tony Robbins je hoe je met jezelf om moet gaan om succes te behalen en hoe je van anderen kunt leren. Een excellent leven wordt ogelijk door zelfbewust en positief te leren denken.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

Mindset

Auteur: Carol S. Dweck

Ik heb de Engelse versie van dit boek gelezen. Leer via dit boek over het verschil tussen een ‘growth’ en ‘fixed’ mindset en hoe de growth mindset je helpt om succes te behalen. Of dit nu is in het ouderschap, bedrijfsleven/ondernemerschap, op school of bij relaties. De manier waarop je denkt heeft alle invloed op hoe je in het leven staat en het potentieel dat je uit je leven kunt halen.

De vele voorbeelden in het boek geven mooie inzichten in hoe je zelf tegen zo’n situatie aankijkt. Het boek is zeker de moeite waard, ook om de tips toe te passen als je kinderen hebt.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

Wil je liever de Engelstalige versie lezen, DAN VIND JE DIE HIER.

 

Master Your Mindset

Auteur: Michael Pilarczyk

Leef je mooiste leven, zegt Michael Pilarczyk altijd en ik ben het helemaal met hem eens. Onze tijd op deze aardbol is van korte duur, dus wat wil je nu écht? Met mijn Switch Stories Podcast wilde ik jou ook inspireren om in actie te komen en keuzes te maken als ze nu nog niet jouw mooiste leven leeft. Dit boek heb ik zelf eerst volledig geluisterd voordat ik ‘m daarna nog een keer heb gelezen (ik vind het erg fijn om naar zijn stem te luisteren, dus de Meditation Moments App die hij met zijn vriendin Cindy Koeman maakt werkt voor mij ook supergoed). Dit boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Ook geeft Michael Pilarczyk je in dit boek een praktisch stappenplan om jouw mooiste leven te leven.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

 

You are a Badass

Auteur: Jen Sincero

Ook dit boek heb ik Engelstalig gelezen. De schrijfster is soms echt hilarisch en ik heb dan ook regelmatig hard moeten lachen. Het is ook een ultiem Zelfliefde boek, ze blijft je eraan herinneren door steeds te eindigen met het advies: Love Yourself!

Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost kunt geven. Ze verzekert je dat je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen. Jij bent namelijk een badass en na het lezen van dit boek ken je jezelf nog beter. Je snapt waarom je bepaalde dingen doet, leert om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt.

Het is een heerlijk weg te lezen boek (vond ik in ieder geval in het Engels) en het zet je ook nog aan het denken over het leven dat je momenteel leeft.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

Wil je dit boek liever net als ik in het Engels lezen, DAN VIND JE ‘M HIER.

 PRODUCTIVITEIT, TIME MANAGEMENT & GEDRAGSVERANDERING

The 5am Club

Auteur: Robin Sharma

Als echte avondmens was ik nieuwsgierig naar de productiviteit van ochtendmensen. Vooral succesvolle ondernemers zweerden erbij dat een ochtendroutine hen hielp om de dag op een goede manier te beginnen. Dit boek vertelt een verhaal van twee mensen die elkaar niet kenden en die ieder met hun eigen uitdagingen te maken hadden, die samen een exentrieke personage tegenkomen die hun geheime mentor wordt. In The 5am Club, het boek is overigens alleen Engelstalig verkrijgbaar, wordt een simpele ochtendroutine uitgelegd waarin je elke dag tussen 5:00-6:00 ‘s ochtends aan jezelf werkt d.m.v. de 20/20/20-formule. 20 minuten bewegen, 20 minuten reflecteren & 20 minuten op persoonlijk vlak groeien.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

 

Miracle Morning

Auteur: Hal Elrod

Nog een boek over ochtendroutines. Dit boek heb ik samen met mijn zus geluisterd en we zijn het samen gaan uitproberen. Ook mijn zus is net als ik een echte avondmens, maar we wilden het echt een kans geven. Ook na het lezen van The 5am Club wilde ik kijken of ik mijn gewoontes kon veranderen en productiever kon zijn door vroeg in de ochtend op te staan. Ik kwam er al vrij snel achter dat het gemakkelijker was dan ik dacht en de ochtend uurtjes werd echt mijn Me-Time moment. 

In Miracle Morning beschrijft de auteur zijn SAVERS methode. Deze 6 letters staan voor Silence, Affirmations, Visualization, Exercise, Reading & Scribing (schrijven/journalen). Elke ochtend tijd nemen voor deze 6 onderwerpen zorgt voor een succesvoller en gelukkiger leven. Ik heb inmiddels mijn eigen Magische Ochtendroutine ontwikkeld. Uiteraard geinspireerd door deze twee boeken, maar hier ook mijn eigen draai aangegeven en gekeken naar wat voor mij echt goed voelt. 

Wil Miracle Morning bestellen, KLIK DAN HIER.

The Compound Effect

Auteur: Darren Hardy

Dit boek, alleen Engelstalig verkrijgbaar, geeft je de tools voor nog meer succes in je leven. Door kleine, slime keuzes te maken, consistent te zijn en het tijd te geven kun je echt radicale veranderingen in je leven zien en is het mogelijk om je doelen te bereiken die je graag wil bereiken. De auteur laat je ook zien hoe je alle keuzes die je maakt echt bij kan houden (tracking) om je inzichten te geven in je gewoontes. Het is nooit te laat om te beginnen met het maken van veranderingen als je dat echt wil, daar geloof ik ook echt in, maar als je echte veranderingen wilt maken in je leven moet je ook echt de persoon worden die datgene gaat bereiken dat jij wil bereiken. 

Ben je geïnteresseerd in dit boek, KOOP ‘M HIER.

Atomic Habits

Auteur: James Clear

Net als in The Compound Effect heeft James Clear het over gewoonten die je kunt veranderen door kleine stappen te zetten. Deze kleine stappen zorgen er op de lange termijn voor dat je ‘remarkable results’ krijgt. Hij legt zijn 4 wetten van gedragsverandering uit die je kunt gebruiken om betere gewoonten te creëren; make it obvious, attractive, easy & satisfying. Ook legt hij uit hoe je slechte gewoonten kunt afleren; make it invisible, unattractive, difficult & unsatisfying. 

Het boek is overzichtelijk en gemakkelijk te lezen. Elk hoofdstuk wordt ook samengevat. Ik vind dit zelf altijd erg fijn als ik op die manier gemakkelijk stukjes terug kan lezen.

Bestel dit boek VIA DEZE LINK.

MONEY MINDSET

Think and Grow Rich

Auteur: Napoleon Hill
Nederlandse vertaling en bewerking: Michael Pilarczyk

Dit boek is natuurlijk een echte klassieker en naar mijn mening een must-read voor elke (startende) ondernemer. Vooral ook als je geen ondernemers in je omgeving hebt, grootse dromen hebt en volledig voor je bedrijf wilt gaan helpt het je aan een krachtige mindset. Je leert dat het succes het resultaat is van de manier waarop je denkt en het geeft je inzichten in de strategie die miljoenen mensen enorm veel geld hebben opgeleverd, maar bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven. Dit boek is voor het eerst gepubliceerd in 1937, maar de waarheden en wijheden die Napoleon HIll beschrijft zijn tijdloos en universeel.

Bestel dit boek op Bol.com VIA DEZE LINK.

 

Rich Dad Poor Dad

Auteur: Robert Kiyosaki

Als het gaat om Money Mindset is dit toch wel een boek om een keer te hebben gelezen. Als je wilt gaan ondernemen geeft dit boek inzichten in hoe de ‘rijken’ hun geld verdienen en dat is niet door vooral keihard te werken. Aangezien ik zelf bijna geen ondernemers in mijn omgeving had en mijn ouders ook altijd in loondienst hebben gewerkt, heb ik o.a. door dit boek veel inzichten gekregen in mijn eigen money mindset, hoe ik over geld dacht en ermee om ging. 

Ben je nieuwsgierig? KOOP HET BOEK HIER.

Wil je liever de Nederlandstalige versie lezen, dan vind je het boek Rijke Pa Arme Pa HIER

Deze boekentips worden nog aangevuld, dit is work in progress 😉