Mijn Why

Waarom ben ik met de The Switch Stories Podcast gestart? Hier zijn meerdere redenen voor.

Allereerst vind ik podcast een mooi communicatiemiddel om content te delen en mensen te inspireren. Het is gratis en gemakkelijk in gebruik. Ik vind het heerlijk om tijdens een ochtendwandeling of als ik in de auto zit mij te laten inspireren door anderen en dat gaat zo gemakkelijk door het luisteren naar podcasts van andere ondernemers.

Daarnaast heb ik zelf sinds 2015 twee switches gemaakt op zakelijk vlak; van Marketing & Retail Manager in de media & entertainment branche naar mede-eigenaresse van een babywinkel & webhop en daarna weer naar freelancer, meer hierover lees je onder Mijn Story.

Dit ging zeker niet zonder slag of stoot en ik heb hierbij soms moeilijke keuzes moeten maken. Maar deze keuzes hebben mij enorm geholpen in hoe ik als persoon ben gegroeid en hoe ik nu tegen het leven en het ondernemerschap aankijk. In de afgelopen jaren heb ik zoveel meegemaakt en geleerd en ben ik mij gaan focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling en heb ik gewerkt aan een krachtige mindset. Ik deel graag mijn journey met jou via deze site, mijn social media, maar vooral ook mijn podcast, zodat jij hopelijk kan leren van mijn ervaringen en ik jou ook hoop te inspireren met mooie verhalen.

Daarbij ben ik nieuwsgierig! Nieuwsgierig naar de ervaringen en verhalen van anderen. Voor welke keuzes hebben zij moeten staan voordat zij hun switch konden maken? Wat drijft hen en hoe doen ze dit?

Hoe moeilijk sommige keuzes soms ook zijn, ik vertrouw er altijd op dat altijd alles goedkomt. Daarom is de ondertitel van mijn podcast ook Step into Faith to Switch your Story. Vertrouw op jouw eigen kwaliteiten en je intuïtie bij het maken van jouw keuzes. Alles komt goed. 

Ik hoop je met deze podcast te inspireren en je te motiveren om, al zijn het kleine stappen, toch stappen vooruit te zetten als jij voelt dat het tijd is voor jouw switch!

Update 2021: The Switch Stories Podcast afleveringen zijn tussen november 2019 en maart 2020 opgenomen. De interviews deed ik altijd persoonlijk/face to face, meestal bij de ondernemers op kantoor of thuis. Door Corona kwam dit stil te liggen. Ondertussen waren we nog steeds bezig met ons ICSI (IVF) traject in het ziekenhuis voor onze tweede kinderwens. In de zomer van 2020 werd ik na drie jaar proberen eindelijk zwanger, maar eindigde dit een paar weken later helaas in een miskraam met daarna een nasleep van 6 maanden. Je begrijpt, dit was geen gemakkelijke tijd. Ik besloot mijn verhaal te delen in mijn eigen podcast: Amelia Stechweij Podcast. Deze kun je vinden op Spotify, iTunes (Apple) Podcast app, Google Podcast app en Soundcloud. Alle 21 afleveringen van The Switch Stories Podcast staan hier nog steeds onder, dus die kan je nog steeds luisteren. De verhalen van de ondernemers die ik heb geïnterviewd zijn namelijk voor jou als (startende) ondernemer wellicht nog steeds een mooie inspiratie!