Mijn Story

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site! Mijn naam is Amelia Stechweij. Ik ben sinds 2012 getrouwd met mijn man Stanley en in 2013 kregen wij onze zoon Reyan. Ik woon al bijna mijn hele leven in Almere en heb altijd gestudeerd en gewerkt in Amsterdam. Na de HAVO ging ik Internationaal Management studeren aan de HES Amsterdam en kon ik na mijn studie gelijk bij de commerciële tak van de HES werken voor de Post-HBO en Masteropleidingen.

Na 3 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en rolde ik de media en entertainment branche in, specifiek in de product licensing van kindermerken (ook wel bekend als merchandise) voor een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Ik werkte met mooie merken en was verantwoordelijk voor de marketing, retail en evenementen. Het was een baan waar ik veel leerde, een groot netwerk opbouwde en waarbij ik ook regelmatig mocht reizen, wat natuurlijk geweldige ervaringen waren.

Na ruim 8 jaar bij dit bedrijf te hebben gewerkt begon het bij mij te kriebelen. Ik werd geïnspireerd door ondernemers en was op zoek naar meer vrijheid om mijn eigen creatieve ideeën uit te werken. Ik besloot in februari 2015 mijn baan op te zeggen, om aan de slag te gaan als freelancer in project, event & brand management en (kids) marketing. Dit was een spannende beslissing, want ook ik heb net als de meesten van jullie, vaste lasten en een gezin om te onderhouden. Mijn voordeel was wel dat ik een man heb met een goed vast inkomen, waardoor ik wel enig risico kon nemen. Ik had ook echt vertrouwen dat ik als freelancer leuke opdrachten kon doen met mijn kennis en ervaring in brand licensing, marketing en events. Naast het freelancen was ik in die tijd samen met mijn zus plannen aan het maken om een eigen business te starten in de baby branche. In welke vorm precies was nog niet helemaal duidelijk, maar we hadden er wel echt onze zinnen op gezet. 

Die plannen werden in 2016 vrij snel werkelijkheid toen wij de mogelijkheid kregen om Le Petit B.B. – Baby Boutique over te nemen. Een babywinkel met merken in het midden tot hoogsegment. Het was een groot avontuur waarin we alles leerden over het overnemen van een bedrijf, het regelen van financiering en het uiteindelijk runnen van een winkel met webshop; de verkoop, inkoop (wat overigens echt het allerleukste was natuurlijk!), bouw van de webshop, inrichting van de winkel en etalage, de social media en nog zoveel meer! We zijn daarnaast zelfs een online platform gestart met een stuk of 10 bloggers en maakten weekvlogs over onze avonturen. In ruim 2 jaar tijd hebben wij heel veel geleerd en gedaan, maar uiteindelijk draait ondernemen om geld verdienen en dat leverde onze winkel en webshop helaas niet genoeg op.

Het is dus ook geen geheim dat wij financieel echt ons hoofd boven water probeerden te houden met de winkel. We hadden hoge vaste lasten door o.a. de kosten van het winkelpand en de inkoopkosten van voorraad. We waren keihard aan het werk, maar uiteindelijk leverde het onder aan de streep niets op. Het ondernemen vonden wij fantastisch (ja, zelfs met de financiële struggles), we waren immers echt voor onze eigen business aan het werk, maar we wisten ook dat dingen echt anders moesten want zo konden we niet op de lange termijn doorgaan. Wij hadden de winkel namelijk overgenomen met plannen om deze te doen laten groeien en personeel aan te nemen, zodat wij niet elk klein detail in de winkel zelf hoefden te doen. Dit bleek financieel echt onhaalbaar, dus werden we gedwongen naar oplossingen te zoeken voor onze uitdagingen. 

In die tijd dat we aan het zoeken waren naar andere mogelijkheden en bronnen van inkomen werden wij geïnspireerd door online ondernemers en zijn wij aan de slag gegaan met onze persoonlijke ontwikkeling. We zijn toen echt bij onszelf nagegaan wat de voornaamste redenen waren dat wij wilden ondernemen; meer vrijheid maar ook goed geld verdienen met onze eigen business! Hadden we dat met de winkel & webshop? Nee. Dus wat staat ons te doen? Stoppen met de winkel, je verlies nemen, zoeken naar wat we nog meer kunnen en echt leuk vinden en daarmee doorgaan! Een ding was zeker; stoppen met ondernemen is nooit in ons opgekomen.

We zijn toen gaan investeren in onze persoonlijke ontwikkeling en mindset en zien het avontuur van de winkel dan ook niet als iets waar we in zijn gefaald; de winkel & webshop was helaas niet het succes wat we voor ogen hadden, maar het was een grote levensles. Wow, wat heb ik er er toch veel van geleerd! Deze ervaringen hebben echt bijgedragen aan de persoon die ik nu ben en waar ik nu sta. Ik wilde weer freelancen in de media branche en vond het echt een zegen toen ik bij mijn oude werkgever terecht kon en waarbij ik weet dat ik echt waarde toevoeg.

Het freelance werk wat ik doe, doe ik met veel liefde en plezier. Maar ik voel ook dat mij nog veel meer te doen staat en dat ik met mijn eigen kennis en ervaringen ook anderen kan helpen. Dat is wat ik ook echt hoop te kunnen doen. In kleine stappen, stappen vooruit zetten. The Switch Stories Podcast is daar een eerste stap van. Waarom ik dat doe lees je onder Mijn Why

Update 2021: Inmiddels ben ik met mijn freelance werk in de media & entertainment gestopt en ben ik volledig gegaan voor mijn mindset coaching voor vrouwen met een tweede, derde of vierde onvervulde kinderwens. Wil je er meer over weten, neem een kijkje op www.ameliastechweij.nl of volg mij op Instagram, daar deel ik dagelijks over mijn eigen journey en ervaringen rondom secundaire kinderloosheid.