Switch Story #13: Van horecaman
naar eigenaar van een meeting & event locatie met Mark Reiman

Als tiener kwam Mark Reiman in het speciaal onderwijs terecht. Hier werd hem snel duidelijk dat als hij zijn gedrag zou aanpassen hij veel meer kon dan tot dan toe naar voren kwam. Als bijbaantje kwam hij in de horeca terecht en ging studeren aan de Middelbare Hotelschool. Hier ontwikkelde hij een passie voor hospitality. Tijdens zijn stages kwam hij erachter dat als hij hard genoeg werkte, het ook echt werd gewaardeerd. Hij kreeg stage kansen bij grote namen zoals het Krasnapolsky en het Okura hotel in Amsterdam en tijdens zijn studie aan de Hogere Hotelschool ook nog bij de Librije. Mooie namen voor op zijn CV.

Aan het einde van zijn studietijd kreeg zijn vriendin (die inmiddels zijn vrouw is), die dezelfde studie deed, de kans om stage te lopen op Aruba. Dat was het moment dat Mark ervoor koos om met haar mee te gaan en in de horeca te gaan werken op dit prachtige eiland. Na bijna 3 jaar was het tijd om terug te gaan naar Nederland. Daar vond hij vrij snel een goede baan bij een hotel in Apeldoorn, maar ondertussen had hij wel de wens om zelfstandig te ondernemen, maar nog geen concreet idee. Totdat hij via zijn schoonvader in aanraking kwam met 2 projectontwikkelaars die de soutterain beschikbaar hadden van een voormalige bank met ook echt de bankkluizen er nog in, in het hart van Apeldoorn. Ze hadden ideeën om van die locatie een plek te maken waar ondernemend Apeldoorn elkaar kon treffen, maar die ideeën wilden ze niet zelf uitwerken, dus ze waren op zoek naar een jonge ondernemer die in dit avontuur wilde stappen. Die ondernemer werd Mark en dat is het begin van City Lounge Apeldoorn.

Mark vertelt in dit interview uitgebreid hoe hij van voormalige bankkluizen een prachtige meeting & event locatie heeft gemaakt. Daarnaast vertelt hij over het leven van 2 ondernemers, zijn vrouw is namelijk ook ondernemer, die binnenkort hun eerste kindje verwachten. Hoe gaan ze om met financieel lastige momenten, hoe houden ze vertrouwen en wanneer vieren ze de mooie momenten?

Luister snel naar deze aflevering via onderstaande SoundCloud knop, via Spotify of de iTunes Podcast app.

Wil je meer weten over Mark en/of zijn bedrijf City Lounge Apeldoorn, neem een kijkje op zijn website of volg hem via zijn social media:

https://www.citylounge.nl/

https://www.linkedin.com/in/mark-reiman-523236a/
https://www.instagram.com/citylounge.apeldoorn/
https://www.facebook.com/cityloungeapeldoorn/