Switch Story #06:
Van manager in de uitzendbranche tot het verhuren
van kantoren met Thom van Wijk

In deze aflevering van The Switch Stories Podcast interview ik Thom van Wijk, eigenaar van ScaleHub. Thom vertelt in een open gesprek over zijn weg naar het ondernemerschap. Vanuit een goed betaalde baan bij Randstad zet hij zijn eerste stappen; hij was daar niet meer gelukkig dus zegde zijn baan op zonder iets anders te hebben. En in het begin had hij ook echt geen idee had wat hij wilde gaan doen. Tot hij in een omgeving terecht kwam van gelijkgestemde ondernemers waar hij zich kon inkopen in StartHub, een kantoorpand waar bureaus/werkplekken aan start-ups werden verhuurd. Hij ging deze kar trekken, maar kon de start-ups die doorgroeiden en naar een groter kantoorpand wilden helaas niet helpen. Dat ging natuurlijk wringen en daarmee werd ScaleHub geboren; een co-working space voor scale-ups met goede kwaliteit kantoren. In een paar jaar tijd is ScaleHub gegroeid en hebben ze inmiddels 3 kantoorpanden, met zo’n 20-40 bedrijven per pand, verspreid over Amsterdam en openen ze komend jaar een 4e en 5e pand.

Dit is uiteraard niet van de een op de andere dag ontstaan en Thom heeft er keihard voor moeten werken. Gelukkig heeft hij inmiddels ook een fijn team om zich heen gebouwd, waardoor hij nu na 4 jaar ook echt trots is op wat er staat; want door het goed te organiseren heeft nu meer ruimte en rust; meer vrijheid. 
Wat ik mooi vind aan Thom en wat wij echt wel gemeen hebben samen, is dat hij net als ik echt in vertrouwen leeft en daar vertelt hij ook over in dit gesprek. 

Je kunt het interview hieronder luisteren via Soundcloud, maar uiteraard ook via Spotify & iTunes

Wil je meer over Thom of ScaleHub weten dan kun je een kijkje nemen op zijn website of via de volgende sociale media:

https://www.scalehub-amsterdam.com/ 
https://www.instagram.com/scalehubamsterdam/ 
https://www.linkedin.com/in/thomvanwijk/